najlepszy salon zakład optyczny w Krasnymstawie
Moderator: Ateison
najlepszy salon zakład optyczny w Krasnymstawie
Witam wszystkich forumowiczów. Od pewnego czasu muszę niestety (albo stety) nosić okulary. Te które mam obecnie są już za słabe i nieco zdezelowane. Najpierw muszę zbadać wzrok, a nie chce mi się czekać w kolejce do okulisty kilka tygodni ani bulić za badanie prywatnie. Widziałam na mieście ogłoszenie, że w nowym salonie na Okrzei są badania jeśli się kupuje okulary. Dzwoniłam tam i faktycznie tak jest. Trzeba się tylko zapisać. Poprzednie okulary robiłam u Figla, ale teraz nie mam czasu na bieganie po okulistach. Na jednym forum czytałam, że tam dobrze badają i jest taniej niż w Panoramie. Dlatego proszę o wasze opinie i z góry dziękuje za odpowiedzi 

Re: najlepszy salon zakład optyczny w Krasnymstawie
witam
ja również noszę okulary niestety
, robiłem już okulary u kilku okulistów, w tym 2 razy w Krasnymstawie, nie będę wymieniał zakładów by nie robić antyreklamy, trzeci raz w Krasnymstawie była właśnie panorama Vision E.... I jestem bardzo bardzo zadowolony, kupiłem w dobrej cenie markowe oprawki, do tego dobre szkła, a raczej plastiki HOYA cena około 700 zł, w zakładzie na mieście okulary kosztowały mnie około 500 zł w tym badziewne oprawki, szkła też po roku do wymiany. Nie jestem bynajmniej człowiekiem któremu każda ryska na okularach przeszkadza jednak, kiedy masz małe dziecko i w trakcie zabawy okulary lądują przynajmniej raz w tygodniu na podłodze, ważne jest aby były solidne. Zdarzyło mi się również obudzić w okularach i dają radę bez konieczności reperacji. Ponad to ważny jest serwis, zdarzyło mi się również, że musiałem wymienić noski w vision express zapłaciłem 1 zł, na mieście 10 zł, innym razem na zakrapianej imprezie zostawiłem okulary na kominku, po chwili kolega już na nich tańczył, kiedy zaniosłem je w częściach do vision miły Pan dziwnie na mnie popatrzył ale poskładał je w "kupę" i nie wziął ani grosza. Gorąco Polecam
ja również noszę okulary niestety

Witam. I dziękuję za szybką odpowiedź. Na innym forum znalazłam informacje, że w Opticonie jest taniej niż w Vision Expres w Panoranie hmm
myślę że najlepiej będzie jak sama popytam o ceny. Ciesze się, że w końcu jesteś zadowolony z okularów 

Sprawdziłam wczoraj ceny osobiście i faktycznie jest spora różnica. W Panoramie w Vision E. oprawki metalowe kosztują o około 100 zł więcej niż identyczne marki w Opticonie
Ja też byłam w szoku!
Co się zaś tyczy samych soczewek to o dziwo równiez są tańsze. Firmy Hoya (tej co Ty masz ABW) z antyrefleksem kosztują poniżej 150 zł a w Vision powiedzieli, że prawie 200 zł i to z jakiejś innej firmy.
http://www.opticonkrasntstaw.darmowefor ... ?topic=3.0
Na tym forum też piszą o tym optyku. Potwierdzam tapeta faktycznie śliczna
. Zapisałam sie na badanie i tam zrobie sobie okulary.

http://www.opticonkrasntstaw.darmowefor ... ?topic=3.0
Na tym forum też piszą o tym optyku. Potwierdzam tapeta faktycznie śliczna

-
- Kontaktowanie:
jeśli możesz wydać mnie za tę samą jakość nie zastanawiaj się, przecież to wkońcu tylko okulary co 2 lata nowe 

Ja moje obecne okulary noszę już ponad trzy lata
Między innymi dlatego potrzebuję zmiany. Badanie mam we wtorek po południu, bo tak mi akurat pasowało. Jak już będę po to oczywiście podzielę się z wami swoimi wrażeniami. Widziałam tam takie śliczne oprawki Vogue, no po prostu zrobione jak gdyby specjalnie dla mnie. Co prawda to jedne z droższych w tym optyku, ale przecież będę je nosić przez co najmniej kolejne trzy lata
Poza tym dla mnie okulary to nie tylko poprawa jakości mojego życia (w zasadzie to bez nich nie jestem w stanie normalnie funkcjonować), ale też mój wizerunek, dlatego muszą dobrze wyglądać
Trzeba to jeszcze tylko wytłumaczyć mojemu mężowi 

mężowi to najlepiej tłumaczyć bez okularów, może łatwiej to przełknie
, a tak na poważnie to osoby nie noszące okularów nigdy nie zrozumieją dlaczego okulary mogą być warte swojej ceny. To jest tak jak z okularami polaryzacyjnymi jak już raz spróbujesz dobrego więcej smoluchów nie założysz.... i jeszcze wiele można by pisać ale... czekamy na Twoje wrażenia z wizyty

Święte słowa ABW! Święte słowa
Komuś kto nie nosi okularów faktycznie trudno to zrozumieć. Wspominasz o polaryzacji. Czy możesz mi napisać co to jest
Rozumiem, że to coś pożytecznego i oczywiście masz to w swoich okularach 

Przepraszam nie wyraziłem się jasno, polaryzacja wg mojej wiedzy występuje w okularach słonecznych (być może w korekcyjnych również występuje, nie wiem), oczywiście mam wysłużone okulary słoneczne z polaryzacją sprawdzają się rewelacyjnie, kupiłem w tym roku bardzo dobrej firmy okulary bez polaryzacji i w rezultacie użyłem ich może 5 razy przez całe wakacje. Nigdy więcej nie zdecyduję się na zakup okularów słonecznych bez polaryzacji.
jeśli chcesz więcej poczytaj
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polaryzacja_%28optyka%29
jeśli chcesz więcej poczytaj
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polaryzacja_%28optyka%29
Witam. Odzywam się dopiero dziś bo jakoś wcześniej nie było Kiedy. Oczywiście byłam na badaniu i kupiłam okulary w Opticonie. Było dość sporo ludzi, bo mają teraz jakąś akcję darmowych badań wzroku. Jeśli chodzi o samo badanie to po prostu rewelacja!!! Pan, który bada bardzo dokładnie mi wszystko tłumaczył i był niezwykle miły. Nigdy jeszcze nie byłam na tak szczegółowym badaniu wzroku ( a miałam ich już kilka w sowim życiu
). Najpierw obserwowałam balonik w jakimś buczącym urządzeniu
. Potem patrzyłam na światełko w czymś przypominającym trójkątne, płaskie pudełko. Następnie całe to brzęczące ustrojstwo odjechało na bok, a przed moimi oczami pojawiło się jakieś zupełnie inne urządzenie, którego dotąd nigdy wcześniej nie widziałam. I wtedy dopiero się zaczęło. Badający wyświetlał mi na ścianie różnej wielkości literki i cyferki, coś tam przestawiał i pytał czy mogę je przeczytać. Potem wyświetlał różnokolorowe prostokąty i pytał który jest wyraźniejszy czerwony czy zielony. Wyświetlał mi też różne kółka z przerywanymi liniami, kwadraty z kółkiem w środku i wiele, wiele innych, których już w tej chwili nie pamiętam. Potem jeszcze tylko zajrzał w oczy przez kolejne świecące urządzenie
, a na koniec zrobił mi takie śmieszne okrągłe okularki, żebym mogła sobie w nich pochodzić i przekonać się jak teraz będę widzieć, a widzę o wiele wyraźniej niż w starych okularach. Całe badanie trwało około pół godziny, ale było naprawdę bardzo dokładne. Tak że z czystym sumieniem mogę polecić tego optyka. Kupiłam oprawki te, które wcześniej sobie upatrzyłam markowe firmy Vogue, do tego bardzo dobre soczewki firmy Hoya z łatwoczyszczącym się i szybko odparowującym antyrefleksem
W sumie zapłaciłam 590 zł. Rewelacyjne badanie jest w cenie okularów. Oczywiście mogłam tez kupić o wiele tańsze okulary (najdroższa jest moja oprawa, ale były całkiem fajne za 70 zł), jednak nie po to pracuje, żeby ciągle kupować to co najtańsze
Oczywiście mój mąż, kiedy usłyszał taką cenę stwierdził, że po co mi takie drogie okulary skoro mogę sobie zrobić dużo taniej i że nie stać nas teraz na taki wydatek, bo on naprawił hamulce w samochodzie, a idzie zima i trzeba opony wymienić i on musi to zrobić bo przecież nie można jeździć w zimie samochodem bez hamulców i na złych oponach. No to mu wytłumaczyłam, że okulary są mi o wiele bardziej potrzebne niż samochód, bo bez nich nie jestem w stanie normalnie funkcjonować, nie wspominając już o prowadzeniu samochodu. Ależ się rozpisałam
Kończę zatem. Reasumując szczerze gorąco polecam tego optyka. Naprawdę warto zrobić tak okulary 

Wróć do „PROPOZYCJE NOWYCH TEMATÓW - FORUM KRASNYSTAW”